Verkeer

Onze school is een verkeersveilige school. In oktober 2015 heeft de officiele derde herijking plaatsgevonden. Deze herijking wordt verkregen als de school aantaanbaar kan maken wat het Verkeerseducatieplan is en welke projecten er gedurende een schooljaar staan ingepland.

Doel is optimale verkeersveiligheid voor leerlingen en dat ze veilig in zich in het verkeer kunnen bewegen.
Zie hier het verslag derde herijking.

                 
 

 

 
 
 
Criteria
Als verkeersveilige school voldoen we aan diverse criteria: we hebben verkeersmethodes, er is een verkeerscommissie, jaarlijks vinden er op schoolniveau activiteiten plaats zoals de keuring van de fietsverlichting. We doen mee aan de Buitenspeeldag en Op voeten en fietsen. Verder is er een veilige verkeersroute, die met mottoborden is aangegeven.
 
 
Wat kunt u doen?
Wat betreft de verkeersveiligheid in de directe nabijheid van school willen we u op de volgende punten attenderen:
  • Parkeer uw auto nooit achter de insteekhavens. De geparkeerde auto's in de insteekhavens kunnen niet goed achteruitrijden en de situatie is slecht te overzien. Er kunnen kinderen tussen de auto's doorlopen die niet worden gezien.
  • Langs de stoeprand aan de zijkant van de school is een rode markering aangebracht waar niet geparkeerd mag worden.M.n. voor kinderen die van het schoolplein komen is de situatie een stuk overzichtelijker wanneer dit gebied vrij is van auto's.
  • Volg de schoolroute zoals die op de mottoborden is aangegeven.

 

 

Lopen is cool, fietsen is vet!