Komgroep (Kijk Op Mijzelf-groep)

Bij passend onderwijs denken we misschien in eerste instantie aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op welk segment dan ook. Echter, ook een hoog- en of meer begaafde leerling kan moeite hebben met leren "leren", de motivatie zijn kwijtgeraakt of onder zijn/haar niveau presteren.

Binnen de SCPO bestaat de zogenaamde KOM-groep. In de Kijk Op Mezelf-groep (KOM) komen we tegemoet aan de behoeften van hoog- en meer begaafde leerlingen binnen de scholen van de SCPO. Het gaat hier om een bovenschoolse groep van maximaal 15 leerlingen die op woensdagmorgen in basisschool De Triangel in Emmeloord bij elkaar komt.

In tegenstelling tot veel zogeheten plus-groepen gaat het hier niet alleen om specifiek andersoortig werk of extra taken voor hoog- en meer begaafde leerlingen, maar om de leerlingen een betere kijk op zichzelf en de ander te geven door reflectie en ontwikkelingsgesprekken en "ontmoeting" met gelijk gestemden. Mede dankzij het CBO (Centrum voor begaafdheidsonderzoek) en het SLO (Stichting leerplanontwikkeling) hebben we een gefundeerd programma op kunnen stellen.

Voor meer informatie klik hier.