Nieuws van de ouderraad - 8 juli 2016

Beste mede-ouders,

Zoals sommige ouders gemerkt hebben zijn afgelopen week herinneringen verstuurd voor het betalen van de ouderbijdrage. Wij hebben er dit jaar voor gekozen om zeer actief herinneringen te sturen omdat bijna eenderde van de ouderbijdragen 2015-2016 vorige week nog niet betaald was. In een paar gevallen was de betaling over het hoofd gezien doordat er geen naam van het kind bijstond of omdat het kind een andere achternaam heeft dan de betalende ouder. Gelukkig is dat inmiddels allemaal rechtgezet, maar : als iedere ouder aan het begin van het jaar de bijdrage betaalt onder vermelding van de naam van het kind en de groep, dan kunnen de kinderen zonder problemen op schoolreisje en kunnen we de extra feestactiviteiten organiseren en zijn we allemaal blij !

Alvast voor volgend jaar:

Rekening nummer is: NL29 INGB 0004 8854 85 tnv Ouderraad OBS Annie MG Schmidt.

Dit is tevens het nummer waar de naschoolse activiteiten betaald kunnen worden; ook hier graag op tijd betalen en naam kind, groep en activiteit vermelden !

De ouderraad

Actueel:

Laat ons alvast weten wanneer je kan helpen via ouderraad@amgs.net 

Gezocht: We zijn altijd op zoek naar nieuwe ouders om mee te draaien in de ouderraad. Als je bij de ouderraad komt verwachten we dat je ongeveer 5 keer per jaar kan helpen bij activiteiten, bijvoorbeeld het versieren van school rond kerst, of het verzorgen van versnaperingen tijdens de sportdag. Daarnaast komen we nog zo'n 4 keer per jaar bij elkaar om activiteiten te plannen en op elkaar af te stemmen. Onderwerp van gesprek is ook de besteding van de ouderbijdragen. Deel uitmaken van de ouderraad is een leuke manier om andere ouders te leren kennen en actief betrokken te zijn bij de school van je kind. Meer weten? Spreek een van ons aan of stuur een mail naar ouderraad@amgs.net. Ook vaders worden nadrukkelijk uitgenodigd! Hoe meer zielen hoe meer vreugd! In februari houden we weer een open ouderraad avond waar je vrijblijvend kan aanhaken om een idee te krijgen van wat we doen.

Gezocht: Ouders die willen meedoen in de schoolband. De ouderband heeft het dit jaar al een aantal optredens van het Annie kinderkoor (samen de Annie popgroep) begeleid. Op dit moment zijn we met z'n drieen maar we zouden er graag nog een drummer of percussionist bij willen hebben. Wil je een keer mee oefenen? Stuur dan een mail naar info@marleentimmer.com of bel Marleen Timmer (06-26706762).

We zijn ook actief op Facebook. Wordt lid van de groep https://www.facebook.com/groups/annieouders/ en je blijft vanzelf op de hoogte!  De facebookpagina wordt ook gebruikt al prikbord. Alle ouders van de Annie kunnen oproepjes of nieuwtjes plaatsen.

Wat doet de ouderraad?
Sinterklaasfeest, kerstbomen, uitstapjes, nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek – het hoort er gewoon bij op school. Toch gebeurt het niet zomaar vanzelf. Het wordt allemaal geregeld door de vrijwilligers van de Ouderraad en het wordt betaald uit uw vrijwillige ouderbijdrage. Zonder die ouderbijdrage en zonder Ouderraadvrijwilligers zouden deze dingen er niet zijn, terwijl ze de school toch extra gezellig maken.

Wij vinden het een goede zaak dat de school versierd wordt met Sinterklaas en kerst, dat er paaseitjes worden uitgedeeld met Pasen, dat er iets bijzonders gemaakt wordt van de Anniedag. Wij vinden het belangrijk dat het kerstdiner van de kinderen een beetje leuk wordt aangekleed en dat de ouders dan gezellig bij elkaar kunnen komen voor de jaarlijkse kerstborrel. We helpen mee bij speciale activiteiten en projecten, in overleg met directie en leerkrachten. We zorgen dat de Sint langskomt op school en dat er ijsjes worden uitgedeeld tijdens sportdagen.

Vindt jij deze dingen ook belangrijk, dan is jou hulp meer dan welkom. De Ouderraad kan altijd nieuwe leden gebruiken – hoe meer, hoe beter! En ook ouders die niet per se bij de Ouderraad willen, kunnen helpen. Heb je suggesties of ideeën, geef die dan aan ons door. Zou je best een keer willen helpen bij speciale activiteiten, laat het ons weten, dan kunnen we je per project vragen of je een uurtje tijd hebt. Spreek ons gerust aan op het schoolplein.

Samen maken we de school gezelliger!

De Ouderraad:

  • Denis Bouman
  • Reina Hoctin Boes
  • Eline Brood
  • Alice Eikenaar
  • Annemarie Faber
  • Merel van Gaalen
  • Esther Jansen
  • Barbara Plazier
  • Marleen Timmer
  • Matthew Whitehead

Begroting 2010-2011