Tussenschoolse Opvang (TSO)

Per 1 januari 2012 biedt Stichting WereldKids Foundation (in uitvoering door Kindercentrum WereldKids) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Tussenschoolse Opvang (TSO) aan op de Annie M.G. Schmidtschool, in Amsterdam.

De pedagogisch medewerkers van Kindercentrum WereldKids verzorgen, in samenwerking met vrijwilligers van school, de Tussenschoolse Opvang op de Annie M.G. Schmidt.

Primair deel van de TSO is het creëren van een rustige en gezellige omgeving waar uw kind(eren) tussen de middag kunnen eten en drinken onder begeleiding van professionele medewerkers en vrijwilligers.

Gezonde lunch

Tijdens de pauze tussen de middag verblijven de kinderen op de Tussenschoolse Opvang. Voordat we (buiten) gaan spelen wordt er eerst gegeten en gedronken. Eten nemen de kinderen zelf mee. Kinderen krijgen drinken aangeboden op de TSO. Dit is in de vorm van een beker halfvolle melk, thee of water. Drinken is inbegrepen in de prijs van de TSO. Uiteraard mag uw kind ook drinken meenemen van thuis.

Wij adviseren de kinderen een gezonde lunch mee te geven zodat zij genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen en zij het middagprogramma vol energie kunnen volgen.

Snoep, koek, chocolade en koolzuurhoudende dranken mogen niet genuttigd worden tijdens de Tussenschoolse Opvang.

Activiteitenprogramma

De pedagogisch medewerkers zitten boordevol goede ideeën en zullen de kinderen van groep 1 t/m groep 8 een leuk en actief middagprogramma aanbieden. Naast het nuttigen van de boterhammen zullen de kinderen actief vermaakt worden. Hierbij zoeken we zo veel mogelijk de buitenlucht op en kunnen kinderen deelnemen aan spellen zoals trefbal, verschillende tikspellen, tienbal, zoekspellen en bijvoorbeeld volleybal. Daarnaast zal er ook voldoende ruimte zijn voor vrij spel.

De groepen & medewerkers

De groepen worden samengesteld uit kinderen in dezelfde leeftijd. Kinderen uit één klas worden zoveel mogelijk bij elkaar in een groep geplaatst. Soms is dit niet mogelijk en worden kinderen uit 2 of meer klassen samengevoegd in een groep.

Wij volgen de landelijke adviezen om per 15 kinderen één TSO medewerker in te zetten. Dit kunnen vrijwilligers zijn of geschoolde pedagogisch medewerkers. Het streven is om zoveel mogelijk te werken met 25% pedagogisch medewerkers en 75% vrijwilligers.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn krachten die werk verrichten dat onverplicht is, maar wel in enig georganiseerd verband wordt uitgevoerd. Vrijwilligerswerk vult de beroepszorg aan, maar kan deze niet vervangen. De vrijwilliger werkt altijd onder de verantwoordelijkheid van onze coördinator en zal nooit de eindverantwoordelijkheid dragen.

Coördinator Tussenschoolse Opvang

De Tussenschoolse Opvang heeft een coördinator; Fatima Mettioui. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van de overblijf en zij is altijd (of haar vervanger) aanwezig om de overblijf juist te laten verlopen.

Mocht u vragen hebben over de overblijf, dan kunt u Fatima bereiken via tso@kindercentrumwereldkids.nl of tijdens TSO uren op het telefoonnummer van de brede school Annie M.G. Schmidt (020) 6182988.

Voor vragen over plaatsingen en/of facturen, verzoeken wij u contact op te nemen met Kindercentrum WereldKids. De medewerkers van Kindercentrum WereldKids zijn dagelijks te bereiken op telefoonnummer (020) 4892327.

Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang

Heeft u interesse om uw kind(eren) in te schrijven voor de TSO op de Annie M.G. Schmidtschool, dan kunt u zich inschrijven via www.wereldkidsamsterdam.nl

Wilt u uw kind(eren) incidenteel gebruik laten maken van de TSO, dan adviseren wij u een strippenkaart af te nemen. De strippenkaart kunt u ook aanvragen via www.wereldkidsamsterdam.nl

 

Buitenschoolse Opvang

Bent u op zoek naar Buitenschoolse Opvang? Voor de leerlingen van de Annie MG Schmidtschool heeft Kindercentrum WereldKids twee unieke opvanglocaties met ieder hun eigen concept. Inschrijven kan via: www.wereldkidsamsterdam.nl

 

De Hildebrand - Elke dag Amsterdam ontdekken

In het hart van Oud-West bevindt zich de nieuwe Amsterdamse BSO van Kindercentrum WereldKids. Het pand van de BSO leent zich uitstekend voor de meest gezellige en toffe activiteiten met kinderen tussen de 4 - 12 jaar jong. Tof omdat de kinderen op deze BSO iedere dag Amsterdam ontdekken, verrassend omdat elke ruimte een bijzondere functie heeft dat zorgt voor groots plezier en gezelligheid voor schoolgaande kinderen.

Met onze stints (de elektrische bolderwagens) trekken de pedagogisch medewerkers er op uit om samen met de kinderen Amsterdam te ontdekken. Ook in het Theater, de grote woonkeuken, de Timmerwerf en de Sportarena kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en deelnemen aan activiteiten.

 

De Natuurkids - Avonturen beleven in het Vondelpark

BSO de Natuurkids ligt midden in het Vondelpark. Waar vind je in de stad zoveel natuur en mogelijkheden om je na schooltijd en in de vakanties te vermaken?

De natuur BSO heeft een uniek programma waarin de natuur centraal staat. In de tuin, van wel 480 m2, worden alleen natuurlijk elementen gebruikt. Denkt u hierbij aan een plek waar dingen groeien en bloeien zoals een paddenstoel, een insectenhotel of mooie bomen om in te klimmen. En bovenal is het een plek waar onze kinderen gewoon lekker kunnen ravotten.