Ouders over de Annie

Wij hebben voor de Annie gekozen omdat we de introductiebijeenkomst zeer professioneel vonden, de school goed bekend stond onder andere ouders, de school mooi klein is en niet onbelangrijk, de school een mooi ouderwets echt schoolgebouw heeft met een grote en kleine gymzaal en een groot schoolplein eromheen.Wat we fijn aan de school vinden is dat er een informele sfeer heerst, je makkelijk bij iedereen binnen kunt lopen en als je wilt je over veel verschillende zaken mee kunt praten. Ook is de informatiebrief elke vrijdag zeer welkom, zo let je toch beter op wat er allemaal te doen is.De naschoolse activiteiten zijn omvangrijk en mijn kinderen doen aan 'dansen en bewegen' en 'judo'. Ook is het heel leuk dat er theaterles is sinds kort.Zelf ben ik actief in de ouderraad, die meer is dan een praatclub en waar leuke initiatieven geboren worden.

Ineke Overing (moeder van Afke &amp; Roemer)

Op de Annie heerst een open, gezellige sfeer. Kinderen en ouders voelen zich er zichtbaar op hun gemak.
Het is een mooi gemengde school. Lekker alles door elkaar. Kinderen van rijke ouders, arme ouders, hoogopgeleid, laaggeschoold, al jaren in de buurt of net uit Egypte, China of het Gooi. Een afspiegeling van de buurt, dus. En je bent een verrijking voor elkaar.
Er wordt ook veel gedaan aan kunst, sport en cultuur. Tijdens de lessen en in de vorm van binnenschoolse en naschoolse activiteiten. Geen gesjees naar clubjes. De muziekjuf en judomeester komen naar de school. Heel praktisch.

Myrthe Sardjoe (moeder van Sinbad, groep blauw)

Toen ik voor het eerst ging kijken op de school was ik meteen verkocht. Wat een prachtig gebouw zoveel sfeer en zo gezellig. Het enige wat ik dacht was oohh ik wou dat ik op zo'n leuke school had gezeten. Ik ben niet meer op andere scholen gaan kijken. In retrospectie vind ik de school nog leuker dan ik dacht dat die zou zijn. Dat heeft te maken met de leerkrachten, maar ook met de leerlingen: een goede afspiegeling van Oud West.

Ellen, moeder Anne (groep rood)

Wij hebben bewust gekozen voor de buurtschool, niet alleen omdat het een zgn. 'gemengde school' is, maar ook omdat we het een mooie ruime school vinden met een fijne afgesloten speelplaats. De kinderen die op de Annie rondlopen komen we ook tegen op het Cremerplein of bij de bakker. Dat is extra leuk als je na school buiten gaat spelen, of wilt afspreken. We herkennen ons niet in iedereen die er rondloopt, maar dat hoeft ook niet. Dat is in het dagelijkse leven tenslotte ook niet het geval. Er hangt een ontspannen en open sfeer op de school. Men groet elkaar en de directeur kent je kind. De juffen van onze zoon zijn betrokken en opmerkzaam. Onze zoon is er op zijn plek.

Claudie de Cleen, moeder van Piet (5 jaar)

Die gezellige binnenplaats rond de school vind ik echt een voordeel. En de mensen zijn leuk!

Emile, vader van Maja (6 jaar)

Wij kozen voor ''de Annie'', omdat de school lekker dichtbij is, verder prima leek en in een mooi gebouw huist. Hanna zit nog maar kort op school en heeft het er erg naar haar zin.

Marleen, moeder van Hanna (groep rood)

Het eerste contact op de kennismakingsochtend voelde al direct goed. Ook de fysieke ligging van de school met een grote speelplaats rondom en beschermd door de ombouw van apartementen beviel ons goed. Sowieso wilden wij een school in de buurt waar onze kinderen te voet naar toe kunnen en het na school ook makkelijk afspreken is met schoolvriendjes uit de directe omgeving. Dat de school een goede afspiegeling is van de wijkbewoners is alleen maar een pre. Nu gaat onze kleuter al bijna naar groep 3 en zijn we tot nu toe alleen maar bevestigd in onze eerste positieve ervaringen.

Gerard Krijger en Arlette Naus, ouders van Ivar (groep rood)