Ons mooie schoolgebouw werd geopend in 1910. Vanaf die tijd is het onafgebroken in gebruik geweest als basisschool, lange tijd onder de naam Pieter Langendijkschool.

Een beroemde leerling was de schrijver Willem Frederik Hermans.

100 jarig bestaan
In 2010 bestaat de school 100 jaar. Dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. We komen graag in contact met mensen die herinneringen aan de Pieter Langendijkschool hebben. Heeft u foto's of verhalen? Stuur dan een berichtje naar info@amgs.net.

Annie MG Schmidt
Op 4 februari 1992 werd onze school officieel geopend door de kinderboekenschrijfster Annie M.G.Schmidt. Hiermee gaf zijn haar naam aan de school. Daar zijn wij natuurlijk trots op! Jaarlijks besteden wij aandacht aan de naamgeving door een zogenoemde Anniedag c.q. Annieweek te organiseren. Dat gebeurt tegen het einde van het schooljaar, in de late lente. Met feest, sport, kunst en cultuur, gerangschikt rond een ieder jaar ander thema komen kinderen, team en ouders dan samen.

Foto's van de opening in 1992: